31 Ekim 2014 Cuma

Beraber Dikmek İsteyen Var mıııı?

Creazion dergisinin son sayısında yer alan bu tuniği dikmek için kolları sıvadım. Kumaşım da hazır. Eğer dikmek isteyen varsa hep beraber dikelim hem hevesleniriz hemde dikiş dikemiyorum diye yakınanlar için güzel bir sebep olur :)

24 Ekim 2014 Cuma

Ortaya Karışık Lütfen..

Evet evet bende herkes gibi hastaydım :) İlk defa bademcik iltihabı oldum. Ben bademciğin sonundaki -cik ekinden dolayı hafif bir hastalık sanıyordum ama grip falan da neymiş peh... Olacaksan bademcik iltihabı olacaksın:) Hala sabah akşam 1000'lik iğnelerim devam etmekteyim ve hala halsizliğin kollarından kurtaramadım kendimi..

Bu süre zarfında baktım 3 tane güzel çekiliş haberi var onlara katılayım da iyileşip dikiş dikme isteğim olsun dedim. Çok şanslıymışım ki hiçbiri bana çıkmadı. Hele Hande Erdede'nin dergi çekilişinden çok umutluydum nedense :) Dikmek istediğim birkaç model vardı bu creazione'nin bu sayısında. Nasıl olsa bana çıkar diye içimde kuvvetli bir his olduğundan dergiyi bile almamıştım :) Amaaan benim sözüm de parama geçer gittim aldım bugün hatta ben gidemedim arkadaşa aldırdım kendime hediye ettim.

Ama kendime aldığım bir hediye beni kesmedi tabi. Uzun zamandır kitap okumadığımı farkeden ben birkaç kitap aldım. İlk olarak mesleğimle de alakadar olduğu için bununla başladım. Eğer biraz ilginiz varsa bu tarz konulara okunmaya değer bir kitap ama bundan sonra ne yiyeceğimi bende bilmiyorum :( Daha kitabın yarısındayım, anlatım tarzı sürükleyici ABD'nin gıda üzerinde nasıl oyunlar oynadığını bilmek isterseniz tavsiyemdir.
Bu arada dikiş dikiyor muyum diye soracak olursanız çok hoş kışlık bir kumaştan pantolon dikmiştim kendime. Sadece paçalarını kıvırmak kalmıştı. Pantolon fermuarı dikişini bir türlü hatırlayamadığımdan dolayı o akşam 5 kere sökmeseydim belki de bitmiş olacaktı. Neyse sabah yaparım deyip hafif boğaz ağrısıyla yatıp sabahına acillik olduğum için paçaları dönmek üzere dikiş kutusunda bekliyor.

16 Ekim 2014 Perşembe

Son Dönem Çantaları ve Tavsiye İsteği

Bu kadar çantayı ne yapıyorum diye merak edeniniz varsa hemen söyleyeyim 2 tanesi hariç hepsi hediye edildi. Evdeki 2 taneyi de Pınar dönüşümlü olarak kullanıyor :) Leylekli ve siyah beyaz kedili çanta da farklı kişilere hediye edildi. En alttaki yağmur damlalı çanta en son diktiğim şimdilik Pınar kullanıyor onu.
Artık yavaş yavaş giyim dikişlerine geri dönmek istiyorum galiba. 2 gün önce bir pantolon kesmiştim daha dikemedim ama onu bitirince arkasından bir tunik dikmeyi planlıyorum.
Bu aralar kafamı çok yorgun hissediyorum. Biraz kafa boşaltmaya ihtiyacım var sanırım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Taze bir başlangıç yeni şeyler için heyecan duymak istiyorum. Bu konuda tavsiyesi olanlara açığım.